torstai 13.8.2020 Jesse

Asiaa läheltäsi

Ihmissuhteita ja pohdintoja onnellisuudesta

Harri Vesanto Rampena, Sanna Kananen Likkana, Raili Laukkanen Eilana ja Pekka Salminen Pirkkana tähdittävät Keiteleen kesäteatteria.

Keiteleen kesäteatterinäytelmä Eila, Rampe ja PALVATTU ONNI sai ensi-iltansa perjantaina.  Sinikka Nopolan näytelmäteksti taipuu Keiteleen kesäteatteriesitystä kolmatta kertaa ohjaavan Katja Väänäsen käsissä teatterilavalle parisuhde- ja sukupuolistereotypioilla sekä pitkäaikaisten ja tuoreiden parisuhteiden välisellä kontrastilla höystetyksi musiikintäyteiseksi kokonaisuudeksi.

Esitys rakentuu neljän päähahmon Eilan (Raili Laukkanen), Rampen (Harri Vesanto), Likan (Sanna Kananen) ja Pirkan (Pekka Salminen) ympärille.
Eila ja Rampe ovat vanha toisiinsa tottunut pariskunta.  Pariskunnan tytär Likka on alkanut seurustella onnellisuutta tutkivan ihmistieteiden amanuenssi Pirkan kanssa. Eila ja Rampe päätyvät Pirkan tutkimushenkilöiksi.

Kevyen ja pariskuntien välisiin dialogeihin keskittyvän kesäteatterinäytelmää rytmittää Ari Satomaan sovittama kotimainen musiikki, jota päänäyttelijät tulkitsevat harjaantunein ottein.
Läpi näytelmän sivuhenkilöt vaihtuvine rooleineen elävöittävät teatterilavaa ja osaltaan lavastuksen muassa luovat päähenkilöiden ympärille erilaisia miljöitä.

Kesäteatterinäytelmää Eila, Rampe ja PALVATTU ONNI esitetään Keiteleen Hietalassa 2. elokuuta saakka.

Jätä kommentti

*