torstai 8.7.2020 Turo, Turkka

Asiaa läheltäsi

Katinhännän, Petäjäjärven ja Pikoniemen historia sai jatkoa

Meijän kylät kuvina -kyläkirjan julkistamistilaisuus oli viime viikolla Ristintuvalla Pielavedellä.

Pielaveden uusin kyläkirja Meijän kylät kuvina on itsenäinen jatko-osa neljä vuotta sitten ilmestyneelle Katinhännän, Petäjäjärven ja Pikoniemen kylähistorialle.

– Vuonna 2015 julkaistusta Antti Heikkisen toimittamasta Meijän kylät -kirjasta jäi yli niin paljon kuvia, että päätimme tehdä toisen kirjan, johon koottiin myös uutta aineistoa, kertoo uuden kirjan toimittanut Irene Rutonen.

Meijän kylät kuvina -kirjassa kuvat ovat nimen mukaisesti pääosassa, mutta kylien historiaa värittävät myös kyläläisten tarinat ja muistelukset.

Kirjasta löytyy noin 750 kuvaa aina 1920-luvulta näihin päiviin. Vanhin otos esittää arvokkaan näköistä herrasmiestä komean auton ratin takana. Kuljettajan henkilöllisyyttä arvuuteltiin lehdessämme pari viikkoa sitten, ja kirjan julkistamistilaisuudessa se paljastettiin.

– Kyseessä on johtajaopettaja Kalle Muhonen ja auto on T-mallin Ford tiettävästä 1920–30-lukujen taitteesta, kertoo tiiviisti kirjan teossa ja taittamisessa mukana ollut Leena Paldan.

Kirjan toimituskuntaan ovat kuuluneet Irene Rutosen ja Leena Paldanin lisäksi Tuomo Husso, Eila Katainen, Irma Kauppinen, Raili Kauppinen, Maija-Liisa Luomi, Sirkka Matsi, Eero Rönkä, Kari Tervo, Terho Tikkanen ja Marjatta Toroila.

Kommentit

  • Jouko Lehtolainen

    Mistähän saisi ko. kirjan hankittua? Entä hinta? Kiinnostaa kovasti.

Jätä kommentti

*