torstai 13.8.2020 Jesse

Asiaa läheltäsi

Koronavirus ajoi digiloikkaan myös kouluissamme

Nilakan yhtenäiskoulun rehtori Ville Ahonen esittelee etänä Google Meet -palvelua, jossa opetusta toteutetaan Keiteleellä.

Valtioneuvoston antaman ohjeistuksen mukaisesti perusopetus on annettu etäopetuksena 18. maaliskuuta alkaen. Vain erityisistä syistä 0-3-luokan oppilaille on järjestetty lähiopetusta.

Pielavedellä opetuksessa käytetään Wilma- ja Peda.net-alustan lisäksi WhatsApp-pikaviestipalvelua.  Tehdyistä tehtävistä oppilas on voinut lähettää kuvan opettajalle tai nauhoittaa ääniviestin englannin sanojen ääntämisestä WhatsAppissa. Opettajat ovat tehneet opetusvideoita Youtubeen. Yhteyttä pidetään myös puhelimitse.

– Lapset ovat ottaneet hyvin haltuun meidän etäopetusmenetelmämme. Otamme vähitellen käyttöön myös uusia oppimisympäristöjä, kuten Microsoft Teamsin. Sen avulla voidaan pitää opetustuokioita koko luokalle, koulunjohtaja Soile Leskinen Pohjois-Pielaveden koululta kertoo.

– Kodeista on tullut myönteistä palautetta etäopetuksen järjestämisestä. Vaikka tämä järjestely työllistää opettajia ja varmaan kotiväkeäkin, näen poikkeusolot myös mahdollisuutena. Oppilaatkin saavat tämän myötä tärkeitä uusia opiskelutaitoja, Pielaveden yhtenäiskoulun rehtori Mika Aikkila sanoo.

Nilakan yhtenäiskoulussa etäopetus toimii Google Meet -sovelluksessa.

– Jokaisella luokalla on oma linkkinsä, johon opetukseen tullaan. Tunnin alussa käydään normaalisti läpi poissaolijat ja tunnit etenevät niin kuin lähiopetuksessakin, rehtori Ville Ahonen selvittää.

– Koronaviruksen myötä on tehty pitkä digiloikka opetuksessa, kun kolmessa päivässä otettiin haltuun uusi työskentelytapa. Ei voi kuin kiittää opettajia, oppilaita ja vanhempia, että asia on saatu toimimaan näin hyvin.

Jätä kommentti

*