torstai 13.8.2020 Jesse

Asiaa läheltäsi

Kotiseutu uudesta vinkkelistä

Tiia Tirkkonen

Vaikka olen aika monen kesän ajan kesätoimittajana ollessani ollut varsin perillä Keiteleen ja Pielaveden kesämeiningeistä ja -mahdollisuuksista, vasta tänä kesänä itse aktiivisesti kuntien erityisyyksiä ”siviilihenkilönä” tarkasteltuani, olen oikeasti sisäistänyt paikkakuntien potentiaalin.

Tekeminen on ehkä erilaista kuin kaupungissa, mutta maaseutu tarjoaa aivan ainutlaatuisia puitteita vaikka mihin.

Lopun kesän aikana Keitele-Pielavesi -kierroksille kanssani ajautuvilla on edessään vielä ainakin Keitele-Seuran vuokrattavat sup-lautojen testaus Lossisaaressa, käynti tarkastamassa Lepikon torppa ja sen Kekkos-valokuvanäyttely sekä ihastelukierros Pielaveden kotiseutumuseon Retronäyttelyssä.

Satamaravintola Laivurin terassikin on vielä tämän kesän osalta itselläni korkkaamatta, joten sinne aion elämäni ihmisiä varmasti ennättää kesän aikana houkutella.

Kiersin viime viikolla Pielavedellä ja Keiteleellä tekemässä gallupia siitä, kuinka kuntien ulkoliikuntamahdollisuuksia hyödynnetään. Vaikuttaa siltä, että mahdollisuudet on tiedostettu ja niihin on myös osattu tarttua.

Molemmista kunnista löytyy esimerkiksi useita luontokohteita, joita olen ainakin itse hyödyntänyt näillä seuduilla syntyneeksi ja kasvaneeksi luvattoman vähän.

Kesätekemisten listalle täytyy todennäköisesti lisätä myös lintutorneja ja luontopolkuja.

Onnea on joutua tarkastelemaan välillä asioita uudesta vinkkelistä. Joskus lähelle on kaikkein vaikein nähdä.

Jätä kommentti

*