torstai 8.7.2020 Turo, Turkka

Asiaa läheltäsi

Lähihoitajaksi paikallisella koulutuksella

Marjo Paananen ja Anne Kinnunen toimivat Minna Perälän (oik) työpaikkaohjaajina Keiteleen terveysaseman vuodeosastolla. 

Nilakan alueella on aloitettu lokakuussa lähihoitajakoulutus paikallisesti työvoimapoliittisena toimenpiteenä. Koulutuksen järjestäjänä toimii Savon ammattiopisto.

Siivousalan yrittäjä Minna Perälälle lähihoitajaksi opiskelun mahdollisti lähellä toteutetut opetusjaksot ja tekemällä oppiminen. Viikko koulun penkillä Tervossa Lohimaan Yritystalossa käynnisti opinnot. Sen jälkeiset kaksi työssäoppimisviikkoa Keiteleen terveysaseman vuodeosastolla ovat nyt takana.

Perälä pitää tällaista työvaltaista koulutusmallia itselleen sopivana. Näyttöjen kautta etenevässä koulutuksessa rytmi jatkossa on se, että työpaikoilla opiskellaan yhdestä kolmeen viikkoa kerrallaan tutkinnon osasta riippuen. Myös ohjaava opettaja on läsnä osastolla tavallista enemmän.

–  Duuni edellä – Imuohjattu koulutus maakunnissa -hankkeen työvaltainen koulutusmalli on käynnistynyt tarpeesta saada maakuntaan koulutettua ja osaavaa työvoimaa, koska kunnissa työvoiman rekrytointi ja saatavuus on muuttunut entistä haasteellisemmaksi, hankkeen kehittämisasiantuntija Varpu Hämäläinen sanoo.

– Tavoitteena on, että koulutuksen avulla työvoiman tarve ja työntekijä löytävät toisensa. Tarkoitus on myös kokeilla erilaisia etäopetuksen vaihtoehtoja ja digiopetusmenetelmiä.

Jätä kommentti

*