maanantai 6.7.2020 Esa, Esaias

Asiaa läheltäsi

Lämpimät kelit houkuttelevat puutarhan laittoon

Päättäjäisviikonloppua edeltäneet lämpimät ja aurinkoiset päivät ovat saaneet ihmiset aktivoitumaan puutarhojen ja kukkaistutusten laittamisessa kesäkuntoon.

Toukokuun lopun aurinkoisia päiviä hyödynnettiin Keiteleellä hoivakoti Henriikkojen sisäpihalla ja Kotikujan ryhmäkodilla kukkaistutusten kuntoon laittamiseen.

– Moni ikäihminen jo odotti innolla, milloin taas päästään istuttamaan kukkia. Kukat ja puutarhanhoito ovat monelle ikäihmiselle tuttua ja tärkeää puuhaa entisiltä ajoilta. Siksi se on helppoa ja mielekästä puuhaa, sanoo istutustalkoissa itsekin häärinyt Keiteleen kunnan kotihoidon fysioterapeutti Salla Isomäki.

Keiteleellä ja Pielavedellä on viimeisen parin viikon aikana käynyt kuhina puutarhatuotteita myyvissä myymälöissä. Tänä keväänä esimerkiksi kukkamyynti ja kodin pikkuremontteihin tarvittavien tuotteiden, kuten maalien, sekä puutarhatuotteiden kysyntä on kasvanut muun muassa Keiteleen K-Raudassa. Kukkamyynti kiihtyi erityisesti lämpimien kelien koitettua.

– Ja puutarhamulta on välillä loppunut, eivätkä tavarantoimittajamme ole pystyneet sitä toimittamaan lisää sillä tahdilla, kuin sitä olisi tarvittu, kertoo myyjä Marita Räty Keiteleen K-Raudasta. Lisää juttua kevään puutarhatuotteiden myyntivilkkaudesta sekä Henriikkojen kukkakarkeloista pääsee lukemaan ensi keskviikkon 3. kesäkuuta ilmestyvästä paikallislehdestä.

Kasvit pihoilla ja puutarhoissa alkavat vähitellen puhjeta kukkaansa.

Jätä kommentti

*