Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Kesälehti 2022 vapaasti täältä!

Pielaveden mökkiläisneuvosto | Kiitos Pielavesi!

Hienon kesäkauden jälkeen elämme värikylläistä syksyä ja se merkitsee sitä vuodenkierron aikaa, että kesän jäljiltä pihoja siivotaan, pensaita ja puita leikataan – valmistaudutaan pikkuhiljaa talven tuloon.

Mökkikausi on hiljentynyt, syksyn hommat on jo suurelta osin tehty. Kevätkukkien sipulien istutusta vielä ennen pakkasia – jospa myyrä jättäisi ne tällä kertaa popsimatta.

Olo ja elämä täällä kesäkodissamme on jälleen kerran ollut arvokas kokemus. Täysin erilainen puuhamaailma kuin kaupungissa.

Menneen kesän konsertit, näyttelyt, museot, teatterit ja muut mainiot tapahtumat viihdyttivät meitä kesäasukkaita tuttuun tapaan. Pielaveden kunta, eri yhteisöt ja yritykset olivatkin – pandemiasta huolimatta – organisoineet tapahtumia ansiokkaasti paitsi paikallisten asukkaiden niin myös meidän kesäasukkaiden iloksi.

Huippuhetkien kokemuksia kaupunkilaiselle tarjoavat maaseudun ympäristö ja luonto.

Huippuhetkien kokemuksia kaupunkilaiselle tarjoavat maaseudun ympäristö ja luonto metsineen ja peltoineen, lintujen sinfoniat, kurjet pelloilla, joutsenten huudot ilmojen halki, rauha ja hiljaisuus sekä verkkaisempi elämänrytmi. Ja erityisesti te Pielaveden asukkaat ja muut mökkiläiset.

Kiitos teille ystävälliset kanssaihmiset – torilla, kahvilassa, kaupoissa, tapahtumissa. Monella tapaa ja monien mahdollisuuksien kohtaamiset ja avuliaat auttamiset kesäpaikan hommissa säilyvät mielessämme kiitollisuudella.

Kuuman ja kostean kesän jälkeen ihailimme elo-syyskuun sysimustia öitä ja mahtavaa tähtitaivasta. Täällä kaupungin valoissa harvoin tai ei koskaan näe sellaista näkyä. Saas nähdä sitten kun sähkön säästötalkoot alkavat, ehkäpä pääkaupunkiseudullakin tuikkivien tähtien taivas kaartuu yllemme.

Oman lisänsä mökkiläisen näkökulmasta muodostaa tuulivoimalahanke, johon kesäasukkaana suhtaudun ristiriitaisesti. Ymmärrettävää on kuitenkin kunnan näkökanta, tuohan se merkittävän taloudellisen hyödyn.

Energian hinnan nousu on ollut huima, sen mökkiläisenäkin joutui jo näkemään kaksin-kolminkertaisina sähkölaskuina. Opettaahan se toisaalta sähkön käytön harkintaa, mikä on hyvä asia.

Pielavesi ja Vaaraslahti ovat meille rakasta kulttuurimaisemaa, tuttuakin tutumpaa jo kohta seitsemäntoista vuoden ajan.

Kiitos leppoisista kohtaamisista, ystävyydestä ja kaveruudesta. Onneksi on vielä koettavana huikean kaunista syksyä, joten siitä nauttikaamme!

Kirjoittaja on kesäasukas Vaaraslahdesta ja mökkiläisneuvoston jäsen.