Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Kesälehti 2022 vapaasti täältä!

Mielipide: Papparainen viisastelee

Papparainen on aina ihmetellyt tapaamme keksiä uusi nimi remontoidulle toiminnalle. Tämähän alkoi 1970-luvulla kun valtakuntaan laadittiin uutta kansanterveyslakia.

Vaikutti siltä kuin sairaudet olisi haluttu selättää poistamalla koko sairaus-sana alan nimikkeistöstä. Rakennettiin terveyskeskuksia, sairaanhoitajasta tehtiin terveydenhoitaja.

Papparaisen nuoruudessa, 1960-luvun tanssipaikkojen partaveitsissä alkoi syntyä liikettä, kun Grönin Eikka alkoi laulaa: ”Luo sairaiden, käy sisar hento valkoinen.”

Syvän kuilun taakse jää vielä melko kauan osa ikäihmisistä, jotka muuten vielä pystyisivät asiansa hoitamaan

Tässä uudessa järjestelmässä ei paljon sairaista puhuta eikä valkeita sisariakaan ole enää. Koko talon ainoat valkoiset taitavat olla yleensä takki auki liikkuvat lääkärit, eikä Grönin tango missään tapauksessa tarkoita heitä.

Sana hyvinvointialue maistuu Papparaisen suussa karvaalta, kun hän muistaa seikkailunsa perintätoimiston asiakaspalvelun ja keinot, joita se tarjosi. Juuri männeellä viikolla kertoi myös hyvinvointialueen organisaatio ottavansa käyttöön samanlaisen hybridipalvelun, jossa osa palvelusta tulee koneelta, osan hakevat Muraperän Mummu ja Savujärven rannan Papparainen konsultilta.

Papparaisen mielestä uusi alue olisi pitänyt kastaa perusturva- tai peruspalvelualueeksi. Tämä siksi, että Papparainen muistaa hyvin, missä Radio Jerevan sanoi hyvinvoinnin jo näkyvän. Meillä on lisäksi lailla turvattu oikeus saada palvelu omalla äidinkielellä.

Kuinkahan monta ikäihmistä joutuu syrjäytettyihin, jos suuntaus jatkuu?

Yllättävää pika-apua Papparainen sai kun soitin 020202 kun yritin löytää perintätoimistosta elävää ihmistä perjantaina lähellä 16. He tekivät pikaisen ensireklamaation, jota sitten voin täydentää kaikessa rauhassa.

Yhteyksien rakentaminen pelkästään älypuhelimen tai tietokoneen varaan tekstiä tuottamalla jakaa kansan kahtia. Välissä olevan syvän kuilun taakse jää vielä melko kauan osa ikäihmisistä, jotka muuten vielä pystyisivät asiansa hoitamaan.