Kokeilu: Robotti kyselee kunnanjohtajan äänellä kuntalaisten näkemyksiä ja toiveita.

Robottipuheluun kannattaa vastata niin pääsee kertomaan oman näkemyksensä kotikunnan kehittämisestä. Heli Roivainen

Heli Roivainen

SavoGrown alueella eli myös Pielavedellä ja Keiteleellä kuntalaiset pääsevät mukaan kotikuntansa kehittämistoimien suunnitteluun robottipuhelukokeilun kautta.

Puhelurobotti soittaa täysi-ikäisille Pielaveden kuntalaisille kunnanjohtaja Vilma Krögerin äänellä numerosta 09 8171 1910 ja Keiteleen kuntalaisille kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusasen äänellä numerosta 09 8171 1911. Puhelukierros toteutetaan ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona 24. – 25. marraskuuta.

Robotti kyselee puhelimessa muun muassa, mistä kuntalainen on omassa kunnassaan ylpeä ja missä asioissa kunnalla on kehittämisen ja parantamisen varaa. Puhelu etenee ääniohjauksella ja puhelujen sisältö käsitellään täysin nimettömästi.

Robottipuheluilla koottavista vastauksista on tavoitteena saada kattava tilannekuva kuntalaisten toiveista ja tarpeista. Kunta voi halutessaan toteuttaa toisen robottipuhelukierroksen niistä teemoista, jotka nousevat vastausten perusteella keskeisimmiksi kehittämiskohteiksi.

Robottipuhelujen avulla pyritään saamaan kuntalaisten ääni kuuluviin mahdollisimman laajasti. Vastaajalta kokeiluun osallistuminen ei vaadi erityistä teknistä osaamista vaan ainoastaan hieman aikaa.

Robotti soittaa niille täysi-ikäisille kuntalaisille, joiden numero on julkisesti saatavilla. Osallistumismahdollisuutta tarjotaan kuitenkin kaikille. Jos puhelua ei kuulu, kuntalainen voi itse soittaa puhelurobotin numeroon 1. joulukuuta saakka. Robotille voi pirauttaa itse myös siinä tapauksessa, että mieleen juolahtaa lisättävää ensimmäisen puhelun jälkeen.

Puhelujen sisältö käsitellään täysin nimettömästi.

Robottipuhelukokeilun koordinaattori on SavoGrow yhteistyökumppaneinaan On-Time Research Solutions Oy ja Aiwo Digital Oy. SavoGrown alueeseen kuuluvat Keiteleen ja Pielaveden lisäksi Tervo, Vesanto, Suonenjoki ja Rautalampi.

Robottipuheluhankkeen rahoittaa Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Kokeilu on osa Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka yksi keskeinen tavoite on kehittää uudenlaisia osallisuuden tapoja sekä parantaa suomalaisen päätöksentekojärjestelmän uudistumiskykyä.

Kokeilun etenemistä voi seurata SavoGrown verkkosivuilla www.savogrow.fi/robottipuhelut ja Sitran Kansanvallan peruskorjaus –projektin sivulla https://www.sitra.fi/aiheet/kansanvallan-peruskorjaus/

Robottipuhelut

Näistä numeroista robotti soittaa

Keitele

Kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusasen äänellä numerosta 09 8171 1911

Pielavesi

Kunnanjohtaja Vilma Krögerin äänellä numerosta 09 8171 1910

Kommentoi