Kotitaloustunnilla syntyi juhla-ateria kotimaisista raaka-aineista

Esko Väänänen, Sanna Nousiainen, Elina Kuhlman ja Susan Partanen Pielaveden MTK:sta toivat kotitalousluokkaan kotimaisia raaka-aineita. Opettaja Minna Manninen (toisena vasemmalta) oli tuomisista innoissaan. Heli Roivainen

Heli Roivainen

Puustellin koululaiset pääsivät sopivasti itsenäisyyspäivän alla kokkaamaan juhla-aterian kotimaisista raaka-aineista MTK:n Kokkaa kotimaista -kampanjan innoittamana.

MTK Pielaveden kuluttajavastaavat Elina Kuhlman, Sanna Nousiainen, Susan Partanen ja Esko Väänänen kantoivat kotitalousluokkaan kassikaupalla kotimaisia raaka-aineita juureksista, perunoista, marjoista ja yrteistä kananmuniin, maitotuotteisiin ja lihaan.

Tuomisina oli myös MTK:n Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin reseptivihkot oppilaille.

Kotitalousopettaja Minna Manninen oli oppilaiden tavoin innoissaan hienoista raaka-aineista.

– Tämä on aivan mahtavaa.

Oppilaat kommentoivat, ruuan kotimaisuus on tärkeä asia.

On hyvä tietää, mistä ruoka tulee.

– On hyvä tietää, mistä ruoka tulee. Silloin tietää myös, mitä lautasella oikeasti on ja voi syödä hyvällä omalla tunnolla.

MTK:n valtakunnallisen Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta ruoanvalmistukseen ja parantaa heidän ruoanlaittotaitojaan sekä tutustuttaa nuoria suomalaiseen ruokaan ja ruuantuottajiin.

Taustalla on, että ruoanlaitto alkuperäisistä raaka-aineista on vähentynyt ja tietämys ruoan matkasta pellolta pöytään heikentynyt. Toisaalta tulevaisuuden kuluttajaa kiinnostaa yhä enemmän, miten ja missä ruoka on tuotettu.

Kommentoi