Helikopterit hyrräävät: Savon Voiman sähkölinjojen tarkastuslennot käynnissä

Helikopterilennoilla paikannetaan lumikuormien aiheuttamia ongelmakohtia sähkölinjoilla. Janne Taskinen

Heli Roivainen

Savon Voiman helikopterilennot lumikuormien aiheuttamien riskipaikkojen kartoittamiseksi sähkölinjoilla jatkuvat ainakin viikonloppuun saakka. Tarkastusalueilla voi esiintyä lyhyitä sähkökatkoja kun ongelmapaikkoja puhdistetaan lumesta.

Tänään torstaina ilmassa on kaksi tarkastuskopteria ja yksi paalukopteri, joka karistelee roikkuvan paalun avulla lumia puista ja johtimista.

Pohjoisella alueella operoivan kopterin lentosuunnitelmassa ovat tänään Lapinlahti – Juurikka -välinen alue sekä Pielaveden koillis- ja itäpuolinen alue, johon kuuluvat muun muassa Panka, Pörsänmäki, Heinämäki ja Ruotaanmäki. Sen jälkeen kopteri siirtyy tarkastamaan 110 kilovoltin suurjännitelinjaa välillä Pielavesi-Keitele-Vesanto-Suonenjoki-Kuopio.

Eteläisen alueen kopteri aloittaa tarkistukset Suonenjoen Vehvilästä, ja etenee sieltä alueille Tihusniemi-Kolma, Joroinen-Maavesi ja Joroinen-Kotkatlahti-Ratakangas ja siirtyy sitten alueille Kurola-Pihlajaharju, Varkaus-Haapamäki, Leppävirta-Tahvanala-Kurjala ja Leppävirta-Konnuslahti.

Paalukopteri operoi tänään Kangaslammin alueella, mikäli pakkanen ei estä töiden aloittamista.

Lentosuunnitelmiin voi tulla päivän aikana muutoksia esimerkiksi jollain muulla alueella lisääntyneiden sähkökatkojen takia, joten kopterit voivat lentää tässä esitettyjen alueiden ulkopuolella.

Helikopterit lentävät matalalla, joten arat kotieläimet on hyvä siirtää sisätiloihin kyseisillä alueilla. Mikäli tämä ei ole mahdollista, pyydetään ottamaan yhteyttä vikapalvelunumeroon 0800 307 400.

Helikopterit lentävät matalalla, joten arat kotieläimet on hyvä siirtää sisätiloihin.

Kommentoi