Kummisetien paluu: Kylänraitille on luvassa lisättyä todellisuutta

Hybridikerrostaloon on suunniteltu muun muassa asuntoja sekä liiketiloja. Keiteleen kunnan arkisto/ Simo Kasurinen

Heli Roivainen

Savonia AMK-opiskelijat toteuttivat viime syksynä Keiteleen kunnalle kolme projektityötä, joiden tavoitteena oli visioida ja suunnitella Keiteleen kuntakeskustan tulevaisuutta puurakentamiseen nojaten.

Opiskelijoiden projektityöt tulevat vahvasti esille myös kesällä valmistuvalle AR-polulle.

– Savonia AMK -projektiryhmät tekivät syksyllä erinomaista työtä kunnan toimeksiantojen pohjalta, sanoo Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen.

Lisättyä todellisuutta hyödyntävän AR-polun tavoitteena on herättää kuntalaiskeskustelua kunnan kehittämisestä. Samalla AR-polku toimii myös oppimisympäristönä lapsille ja nuorille sekä tukee myös kunnan markkinointityötä ja kuntakuvaa.

– AR-polku tulee olemaan ainutlaatuinen elämys, lupaa Juha-Pekka Rusanen.

Keiteleen kunta valmistelee AR-reittiä yhteistyössä E-kunta hankkeen, Keitele-Seuran, Keiteleen Kameraseuran sekä Savonia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Polun toteuttajana toimii Salmi Platform.

Keiteleen Kylänraitti -AR-polku valmistuu Äyräpääntien varrelle Wanhan meijerin ja Rajakiven välille. Polun varrella pääsee tutustumaan lisätyn todellisuuden avulla muun muassa Keiteleen teollistamisen alkuaikoihin ja maan kuuluihin Keiteleen kummisetiin.

Tulevaisuuden visioissa näkyvimpänä on puuhybridikerrostalon rakentaminen vanhan kunnantalon paikalle.

Puuhybridikerrostaloon on suunniteltu muun muassa kunnantoimisto, etätyö- ja opiskelutiloja, omistus- ja vuokra-asuntoja ja liiketiloja. Lisäksi kuntosalin mahdollisuutta mietitään.

Keiteleen kunta jatkaa puuhybridikerrostalon ideointia yhteistyössä Savonia AMK:n kanssa opinnäytetyön muodossa.

Kommentoi