Kokeilu tekee tutuksi maaseutukuntien mahdollisuuksia: Satu Juntto pääsi samalla reissulla etätöihin ja lomalle

Wanhan Koulun Tallin etätyölomapaketti herätti ratsastusta harrastavan Satu Junton kiinnostuksen. Finnday Oy/ Jason Leskinen

Heli Roivainen

SavoGrown etätyölomakokeilu toi espoolaisen Satu Junton tyttärensä Elvin kanssa viideksi päiväksi Keiteleelle Wanhan Koulun Tallille. Työloman puolivälissä Juntto kehuu sekä järjestelyjä että kokeilun ideaa.

Etätyölomakokeilut ovat käynnistyneet alkuvuoden aikana useissa SavoGrown toimialueen kunnissa. Markkinointitempaus nivoutuu osaksi MASU- eli Maaseudun uudet asumismahdollisuudet ja Future Savo -hankkeita ja toteutetaan yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

Tarkoituksena on nostaa esiin alueen tarjoamia etätyömahdollisuuksia ja palveluja. Kokeiluun lähteneet yritykset ovat mukana korvauksetta.

Kokeilussa on mukana kymmenkunta kohdetta, joista Keiteleen Wanhan Koulun Talli osoittautui yhdeksi suosituimmista. Etätyölomille tuli kolmisensataa hakemusta, ja niistä liki sata oli Keiteleelle.

Pielavesi ei ollut vielä aloitusvaiheessa kokeilussa mukana, mutta hakuajan ajan jälkeen kohteeksi löytyi Juhlaranta. Testihenkilön on määrä saapua sinne maaliskuussa.

Keiteleen testihenkilö Satu Juntto sanoo, että Wanhan Koulun Tallin hevosteemaloma oli kuin hänelle räätälöity.

Maalla ei ole häiritsevää taustakohinaa.

– Minulla on heppatyttötausta ja nautin luonnonläheisyydestä, Juntto kertoo.

Mielessä siintelee myös maallemuutto, joskaan se ei ole ajankohtainen asia ihan vielä. Pidempikin etätyöjakso maalla tuntuu kuitenkin varteenotettavalta vaihtoehdolta.

– Omasta työhyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen varsinkin korona-aikana on pitkälti jokaisen itsensä vastuulla.

Kommentoi