Lukion koronatartunnoista altistuneita on noin viisikymmentä – Pielaveden lukion etäopetusta jatkettiin 11.4. saakka

Pielaveden lukiolla todettiin kaksi koronatartuntaa 23.3. Lukion koronatartunnoista altistuneita on noin viisikymmentä. Heli Roivainen

Teemu Hassinen

Pielaveden lukiolla todettiin kaksi koronatartuntaa 23.3. Lukion koronatartunnoista altistuneita on noin viisikymmentä. Terveydenhuolto ottaa yhteyttä kaikkiin altistuneisiin ja antaa toimintaohjeet. Altistuneet asetetaan karanteeniin ja kaikki altistuneet testataan koronatartunnan varalta.

Epidemiavalmiusryhmä kertoi asiasta tiedotteessaan keskiviikkona aamupäivällä.

– Ei ole tällä hetkellä uutta tiedotettavaa. Koronatartuntoja ei ole esimerkiksi tullut enempää. Ylioppilaskirjoitukset viedään lukiolla loppuun normaalisti ohjeita toki noudattaen, kunnanjohtaja Vilma Kröger kommentoi keskiviikkona iltapäivällä.

Lukio siirtyi etäopetukseen 24.3. alkaen ja epidemiavalmiusryhmä päätti, että lukion etäopetusta jatketaan 11.4. saakka. Lisäksi myös nuorisotilat on varotoimenpiteenä suljettuna 11.4. asti.

Kröger sanoo, että lukion koronatartunnat ovat aiheuttaneet kysymyksiä ja pientä huoltakin Pielavedellä.

– Tilanne on hyvin hallinnassa. On tullut palautetta, että olemme hoitaneet tiedottamisen hyvin somessa. Lisäksi lukion siirtymistä nopeasti etäopetukseen on kiitelty, Kröger arvioi.

Kröger sanoo, että Pohjois-Savo on edelleen koronatilanteessa perustasolla.

– Toimimme niiden rajoituksien ja ohjeiden mukaan, Kröger painottaa.

Altistuneen, karanteeniin asetetun henkilön negatiivinen testitulos ei tarkoita karanteenin purkautumista, vaan henkilö on edelleen karanteenissa negatiivisesta testituloksesta huolimatta ja häneltä otetaan uusi testi vielä ennen karanteenin päättymistä.

Huomioitavaa on, että altistuneen henkilön kanssa muut samassa taloudessa asuvat voivat jatkaa elämäänsä normaalisti, eivätkä he ole karanteenissa. Tilanne muuttuu, jos altistunut sairastuu.

Tällä hetkellä Puustellin koululla opetus jatkuu lähiopetuksena. Opinportin rakennuksessa jatketaan muun muassa kansalaisopiston toimintaa. Tiedotteen mukaan etäopetusta ei ole vielä tarvetta laajentaa muihin kouluihin. Kunnassa ollaan valmiudessa nopeisiin ratkaisuihin tilanteen muuttuessa.

Lukion etäopetukseen siirtymisen myötä kunta järjestää etäopetuksessa oleville opiskelijoille ruokailumahdollisuuden jaettavilla ruoka-annoksilla torstaista 25.3. lukien. Käytännön järjestelyistä ilmoitetaan Wilman kautta etäopetukseen siirtyneille opiskelijoille.

Tiedotteessa korostetaan, että epidemian hillitsemiseksi on tärkeää käyttää kasvomaskia, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Krögerin mukaan Pielavedellä on noudatettu edellä mainittuja asioita hyvin.

Epidemiavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tilannekatsaukseen tämän hetken tiedoilla 31.3. tai tarvittaessa kunnanjohtajan koollekutsumana.

Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaina 8–13.

Kommentoi