Riskiryhmäläisten rokotukset ovat tauolla, mökkiläisten on varattava rokotusaika kotikunnastaan

Riskiryhmäläisten rokotukset ovat tauolla, kunnes kaikki Pohjois-Savon yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua. Rokotuskattavuus Nilakan alueella on silti hyvä. Arkisto/Paula Pohjamo
Elisa Nuutinen

Elisa Nuutinen

Nilakan alueella rokotuskattavuus on yli 30 prosenttia, kun se koko Suomessa 17,5 prosenttia.

Niitä huhtikuun loppuun mennessä 70 vuotta täyttäviä, jotka eivät ole saaneet rokotetta tai rokotusaikaa, pyydetään ottamaan yhteyttä omahoitajaansa saadakseen rokotusajan.

THL keskeytti 19.3. Astra-Zenecan rokotteen käytön nuorilla ihmisillä ilmenneiden harvinaisten hyytymishäiriöiden vuoksi.

Nyt rokotetta voitaisiin THL:n mukaan käyttää turvallisesti yli 65-vuotiaille, mutta sitä ei ole toistaiseksi saatu Nilakan alueelle.

Riskiryhmäläisille annetut rokotusajat on jouduttu perumaan. Uusia aikoja ei toistaiseksi anneta, mutta tehdyt puhelinvaraukset säilyvät kuitenkin tallessa ja ajat annetaan, kun rokotteita saadaan.

THL:n ohjeiden mukaisesti riskiryhmäläisten rokotukset pidetään tauolla, kunnes kaikki koko Pohjois-Savon yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua.

Kukin kunta saa rokotteita asukaslukunsa mukaan, joten väliaikaisesti kunnissa asuvia henkilöitä, esimerkiksi mökkiläisiä, ei voida rokottaa, vaan heidän on varattava rokotusaika kotikuntiinsa.

Myös rokotetun henkilön on jatkettava THL:n yleisiä suojautumistoimia, joita ovat maskien käyttö, turvavälit, sosiaalisten kontaktien ja matkustamisen välttäminen.

Myös rokotettujen on hakeuduttava koronatestiin, jos tautiin sopiva oireita ilmenee.

Rokotukset pääsevät jatkumaan lähiviikkoina.

Kommentoi