Korona: Ajan varanneet riskiryhmäläiset alkavat päästä rokotettavaksi Nilakan alueella

Aurinkoa pilvien lomassa: Riskiryhmäläisiä päästään pikkuhiljaa rokottamaan. Elisa Nuutinen
Elisa Nuutinen

Elisa Nuutinen

THL keskeytti 19. maaliskuuta Astra-Zenecan rokotteen käytön nuorilla ihmisillä ilmenneiden harvinaisten hyytymishäiriöiden vuoksi.

Nyt rokotetta voidaan THL:n mukaan käyttää turvallisesti kaikille yli 65-vuotiaille, myös veritulppataipumuksen omaaville.

– Se ei aiheuta ”tavallisia” veritulppia, kuten sydäninfarkteja, aivovaltimotukoksia, alaraajojen laskimotukoksia tai keuhkoveritulppia, Laukkanen selvittää.

THL:n ohjeiden mukaisesti riskiryhmäläisten rokotukset pidettiin tauolla, kunnes kaikki koko Pohjois-Savon yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua.

– Niitä huhtikuun loppuun mennessä 70 vuotta täyttäviä, jotka eivät ole saaneet rokotetta tai rokotusaikaa, pyydetään ottamaan yhteyttä omahoitajaansa saadakseen rokotusajan.

Riskiryhmäläisille annettuja rokotusaikoja jouduttiin perumaan, mutta nyt apteekki taas alkaa toimittaa rokotteita riskiryhmäläisten rokottamiseksi.

Uusia varauksia ei oteta vastaan, ennen kuin saamme enemmän rokotteita.

Raakel Laukkanen

Keiteleellä ja Pielavedellä rokotetaan ensin jo ajan varanneet.

– Soitamme rokotusajat niille, joilta ne peruttiin ja niille, jotka ovat jo jättäneet ajanvarauspyynnön. Pyydämme kaikkia kärsivällisesti odottamaan soittoa, aikoja annetaan sitä mukaa, kun rokotteita apteekista saadaan, Laukkanen kertoo.

– Uusia varauksia ei oteta vastaan, ennen kuin saamme enemmän rokotteita.

Kommentoi