Koronatilanne edelleen rauhoittunut Pohjois-Savossa – Jos ilmaantuvuus jatkaa laskua ja rokotukset etenevät odotetusti, voidaan Pohjois-Savon alueella aloittaa rajoitusten purkamisen suunnittelu valtakunnallisia ohjeita noudattaen

Voimassa olevat ohjeistukset ja rajoitukset jatkuvat. Anni Nieminen
Tiina Tynkkynen-Hieta

Tiina Tynkkynen-Hieta

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on edelleen rauhoittunut. Ilmaantuvuus on jatkanut laskuaan ollen viimeisten kahden viikon aikana 20,5/100 000 asukasta, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä tiedotetaan.

Uusia tautiryvästymiä ei ole todettu, ainoastaan yksittäisiä tapauksia. Edelleen on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia, jotta epidemiatilanne ei käänny huonompaan suuntaan vaan pysytään perustasolla. Voimassa on kiihtymisvaiheen maskinkäyttösuositus, etätyösuositus silloin, kun se on toteutettavissa, sekä ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien erityinen suojaaminen.

Iäkkäiden rokotukset ovat edenneet hyvin. Sen sijaan riskiryhmiin kuuluvien rokotukset ovat kesken.

Koronatautiin liittyy myös lievemmin sairastuneilla selvästi lisääntynyt yleinen veritulppariski. Se on moninkertainen verrattuna AstraZenecan rokotteeseen liitettyyn hyvin harvinaiseen hyytymishäiriöön.

Koronatestiin tulee hakeutua pienissäkin oireissa, vain tällä tavalla päästään katkaisemaan tartuntaketjut ja saadaan suojattua niitä, joille koronainfektio voi aiheuttaa vakavan taudin, sairaanhoitopiiristä muistutetaan.

Jos ilmaantuvuus jatkaa laskua ja rokotukset etenevät odotetusti, voidaan Pohjois-Savon alueella aloittaa rajoitusten purkamisen suunnittelu valtakunnallisia ohjeita noudattaen, sairaanhoitopiiristä kerrotaan.

Kommentoi