Kirjoituskilpailu: Ylä-Savon Veturi palkitsi Suvi Kumpulaisen Unelmieni Pielavesi 2030 -tekstin

Toivon, että vuonna 2030 Pielavedellä olisi enemmän asuntoja, koska tällä hetkellä Pielavedellä puretaan koko ajan asuntoja, mutta ei rakenneta uusia.

Tällä menolla ihmisiä ei tule asumaan Pielavedelle ja työ matkat ovat pitkiä, että esimerkiksi: Kuka lähtee Kuopiosta joka päivä ajamaan Pielavedelle töihin. Ei varmasti kukaan.

Toinen on se että enemmän työpaikkoja. Tällä hetkellä Pielavedellä ei ole työpaikkoja kaikille ja osa haluaisi asua Pielavedellä, mutta työmatkat ovat pitkiä toiseen paikka kuntaan jotta sama on muuttaa sinne.

Enemmän myymälöitä, koska Pielavedellä ei ole hirveästi kauppoja tai sitten ne on pieniä ja tylsiä. Ihmiset viihtyisivät jos olisi enemmän myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita. Jos niitä olisi enemmän ihmisiä saataisiin liikkeelle ihmiset viihtyisivät.

Esimerkiksi: Ihmisillä olisi mukavaa, kun voi mennä ravintolaan syömään ja ihmiset saisi tavata kavereitaan.

Esimerkiksi: Pielavedelle voisi rakentaa Prisman.

Nuorille harrastuksia ja mukavaa tekemistä.

Nuorilla on kyllä täällä harrastuksia, mutta niitä pitäisi saada enemmän tai jotain mukavaa millä nuoret saataisiin liikkeelle ja tapaamaan toisiaan.

Tällä hetkellä nuoret on enemmän vaan puhelimella, mutta kun saataisiin nuorille esimerkiksi joku erillinen kahvila niin nuoret voisivat jättää puhelimen syrjempään ja lähteä kaverin kanssa ulos. Ja tämä voisi myös parantaa nuorten hyvin vointia.

Esimerkiksi: Pielavedelle voisi kehittää jousipyssy ammunta radan, jossa voi harjoitella jousiammunta metsästystä.

Itse olen tyytyväinen, että Pielavedellä on tällä hetkellä esimerkiksi Tokmanni ja paikkoja minne voi mennä, mutta ei tarpeeksi jotta ihmiset viihtyisivät.

Eli Pielavedelle pitää saada lisää viihdykettä ihmisille ja astuntoja ja työ paikkoja.

Pielavesi tarvitsee paljon muutosta, jotta voisin jäädä asumaan tänne vielä.

Suvi Kumpulainen

T ämä kirjoitus osallistui Pielavedeltä Ylä-Savon Veturin järjestämään Unelmieni Ylä-Savo 2030 -kilpailuun. Kilpailussa yläsavolaisia peruskoulun 9.-luokkalaisia ja lukion 2.-luokkalaisia pyydettiin kertomaan, mitä hyvää kotipaikkakunnalla on nyt ja millaista unelmien elämä olisi siellä kymmenen vuoden kuluttua.

Etusivulla nyt