Koronakoordinaatioryhmä piti ylimääräisen kokouksen - tapaukset ovat lisääntyneet

Heli Roivainen

Pohjois-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä on kokoontunut tänään ylimääräiseen kokoukseen koronavirustapausten lisääntymisen johdosta.

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet valtakunnallisesti ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella. Ilmaantuvuus viimeisen kahden viikon aikana on noussut tasolle 31,7/100 000 asukasta. Valtaosa tartunnoista on todettu Kuopiossa. Sairaalahoitoon on joutunut yksittäisiä koronavirustautiin sairastuneita. Tartuntaketjut on alueella pääosin tunnistettu.

Koronakoordinaatioryhmä totesi alueen epidemiatilanteen olevan edelleen perustasolla, mutta tapausmäärien lisääntymisen vuoksi tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti.

Rokotukset ovat edenneet sairaanhoitopiirin alueella hyvin ja rokotukseen kannustetaan hakeutumaan aktiivisesti jatkossakin.

Voimassa olevat alueelliset suositukset 15.7.2021 alkaen

Alueella on voimassa perustason kasvomaskisuositus

Maskin käyttöä suositellaan:

Joukkoliikenteessä

Koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

Koronakoordinaatioryhmä suosittaa lisäksi kiinnittämään erityistä huomioita hyvään käsihygieniaan ja käyttämään kasvomaskia kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Erityisesti näistä tulee huolehtia alueella loppukesän aikana järjestettävien yleisötapahtumien yhteydessä tapahtumanjärjestäjän ohjeistuksen mukaisesti

Kommentoi