Epidemiavalmiusryhmä: Koronatestausta eivät kaikki lieväoireiset täysin rokotetut enää tarvitse

Koronatestaukseen ei pääsääntöisesti tarvitse enää mennä lieväoireisena, jos on täysin rokotettu vähintään viikon ajan tai jos on sairastanut koronan kuuden kuukauden sisällä. Kuva: Minna Lyytinen / Savon Sanomat Arkisto / Minna Lyytinen
Elisa Nuutinen

Elisa Nuutinen

Koronatestauksen ohjeistusta on päivitetty.

Nyt koronavirustestiä ei pääsääntöisesti tarvita lievästi oireilevilta henkilöiltä, jos henkilö on täysin rokotettu ja toisesta rokotuksesta on vähintään viikko.

Testiin ei tarvitse myöskään lieväoireisena hakeutua, jos on sairastanut koronavirusinfektion edeltävän kuuden kuukauden aikana.

Muutos ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle.

Testiin on mentävä lieväoireisenakin asiakastyössä olevien sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden, ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan sekä niiden, jotka kuuluvat vakavan koronavirusinfektion riskiryhmään (korkea ikä, riskitauti tai selvä ylipaino).

Oireettomia henkilöitä tutkitaan edelleen tartuntatautilääkärin harkinnan perusteella tartuntaketjuja jäljitettäessä sekä sellaisissa olosuhteissa, joissa on kohonnut riski taudin laajalle leviämiselle tai tarttumiselle etenkin riskiryhmiin kuuluviin.

Jäljityksen tavoitteena on tunnistaa altistuneet rokottamattomat henkilöt mahdollisimman varhain.

Pielaveden epidemiavalmiusryhmä totesi kokouksessaan tänään keskiviikkona, että koronatilanne on Pielavedellä hyvä. Yhtään ihmistä ei ole karantaanissa tai eristyksessä.

Koska Pohjois-Savo on edelleen kiihtymisvaiheessa, suositellaan maskin käyttöä kuitenkin aina, kun lähikontakteja toisten henkilöiden kanssa ei voida välttää.

Koronarokote ei anna sataprosenttista suojaa koronavirusta vastaan, joten maskia on hyvä käyttää myös rokotettujen.

Pielavedellä ensimmäisen rokotteen on nyt saanut 83,3 prosenttia ja toisen rokotteen 64,7 prosenttia yli 12-vuotiaasta väestöstä.

Pielaveden terveysasemalla walk in -rokotuspäivä on perjantaina 17.9 klo 9–18.

Walk in -rokotuspäiviä tulossa - piikille pääsee ilman ajanvarausta

Pielavedellä on nyt koronarokotteita runsaasti – Nyt myös paikkakunnalla työssäkäyviä ja mökkiläisiä voidaan rokottaa

Kommentoi