Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Kesälehti 2022 vapaasti täältä!

PeeÄssän toimitusjohtaja vaihtuu ensi vuonna –  "Olen vakuuttunut, että yritys on entistä paremmassa kunnossa, kun tästä lähden"

Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää jää eläkkeelle ensi vuoden kevättalvella. PeeÄssä on käynnistänyt haun uuden toimitusjohtajan etsimiseksi. Hakua valmistelee PeeÄssän hallintoneuvoston nimeämisvaliokunta, jota johtaa hallintoneuvoston puheenjohtaja Mervi Vidgrén.

Uuden toimitusjohtajan nimityksen tekee PeeÄssän hallintoneuvosto.

Valinta tapahtuu viimeistään alkuvuodesta 2022.

Kankaanpää aloitti PeeÄssässä elokuussa 1995 toimialajohtajana. Siitä lähtien hän on ollut johtoryhmän jäsen ja osallistunut hallitustyöskentelyyn. Vuoden 2005 huhtikuusta lähtien Kankaanpää on toiminut toimitusjohtajana.

– Minulle tulee täyteen 27 vuotta PeeÄssässä, joten koen, että nyt on hyvä aika vaihtaa toimitusjohtajaa. Tällä hetkellä kaikki mittarit näyttävät, että olemme menneet yrityksenä eteenpäin. Yritys on positiivisessa kiidossa, Kankaanpää sanoo.

Hänellä olisi mahdollisuus jatkaa työelämässä vielä vuosia. Hän täyttää 60 vuotta ennen kuin jää eläkkeelle.

– Pitää itse ymmärtää, milloin on hyvä aika siirtyä sivuun.

PeeÄssä on ollut viime ajat Kankaanpään mainitsemassa nousukiidossa, mikäli katsoo investointeja. Kuopion Prisman noin 35 miljoonan euron uudistus, Varkauden Prisma, uudet marketit Vesannolle, Karttulaan ja Tervoon, uusia ravintoloita ja niin edelleen.

Kankaanpää sanoo, että hankkeet ovat osuneet korona-aikaan, mutta yritys ei missään nimessä ole halunnut niitä siirtää.

– Rakentamisen näkökulmasta nyt on hyvä aika rakentaa. Investointien näkökulmasta nämä täytyy nähdä taloudellisten syklien yli. Tällaiset investoinnit tehdään pitkäaikaisiksi, eikä jonkun seitsemän vuoden taloudellisten syklien mukaan.  

Kankaanpää ei halua vielä muistella liikaa menneitä, sillä työtä riittää seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Yhtä parasta hetkeä hän ei osaa työuraltaan mainita, mutta välillä asiakkaat ovat hänet herkistäneet.

– Ne viestit, joita olen saanut asiakasomistajilta, mitä omistajuus on heille mahdollistanut, onhan ne saanet ihon kananlihalle. On meinannut mennä vähän tunteisiin.

Jokaisen johtajan tahtotila on Kankaanpään mukaan jättää yritys seuraajalle paremmassa kunnossa kuin mitä se oli sisään tullessa.

– Yritys oli hyvässä kunnossa, kun otin tehtävän vastaan. Olen vakuuttunut, että yritys on entistä paremmassa kunnossa, kun tästä lähden.

Kauhavalta lähtöisin oleva Kankaanpää ei aio jäädä eläkkeelle kokoaikaiseksi oloneuvokseksi.

– Vielä pitää keskittyä nykyisiin töihin. On vähän vastentahtoista katsoa taaksepäin. Yhteenvetojen aika on myöhemmin.

(Juttua ja otsikkoa muokattu 23.9. klo 19.28.)