Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Kesälehti 2022 vapaasti täältä!

Roosanauhat ovat tulleet myyntiin – paikallisten syöpään sairastuneiden hyväksi nauhoja myyvät syöpäyhdistyksen paikallisosastot

Valtakunnallinen roosanauhakampanja käynnistyi 23. syyskuuta ja se jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Tänä vuonna Roosanauhan on suunnitellut ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, joka uskoo, että rajat eivät ole meitä varten.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen Keiteleen paikallisosastolla on tänä vuonna myynnissä 350 Roosanauhaa, joiden tuotto menee paikallisille.

– Paikallisosastolta ostettujen Roosanauhojen tuotto menee avustuksina keiteleläisille syöpään sairastuneille, paikallisosaston puheenjohtaja Risto Mykkänen kertoo.

– Keiteleläiset ostavat erittäin aktiivisesti Roosanauhoja, kun he tietävän tuoton menevän paikallisten hyväksi. Myös yritykset ovat tukeneet kampanjaamme kiitettävästi aiempina vuosina.

Jos kaikki nauhat saadaan myytyä, tuotto keiteleläisille syöpäsairaille on 1 400 euroa.

– Suunnilleen saman verran olemme tänä vuonna avustuksia jo jakaneet, Mykkänen toteaa.

Keiteleen paikallisyhdistys aloitti myynnin torstaina 23. syyskuuta heti aamusta paikallisten liikkeiden edessä.

Pielavedellä paikallisten hyväksi myytäviä nauhoja voi ostaa Apteekista ja Kirjakulmasta sekä paikallisosaston johtokunnan jäseniltä.

Pielaveden paikallisyhdistyksen hyväksi myynnissä on 200 Roosanauhaa.

Muualla myynnissä olevien nauhojen tuotto menee näillä paikkakunnilla valtakunnalliseen keräykseen Syöpäsäätiölle.

Syöpäsäätiön Roosanauha -keräys tuki viime vuonna ensimmäistä kertaa rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta. Tämän vuoden teema nauhakeräyksessä on suolisto.

Roosa nauha -keräyksen suosio ja tuotot ovat viime vuosina kasvaneet ja sen myötä on mahdollista suunnata rahoitusta syöpätutkimukselle laajemmin.

Roosanauha -päivää vietetään perjantaina 8. lokakuuta.

Valtakunnallista lipaskeräystä ei tänä vuonna ole.