Yhdeksän uutta tartuntaa Pielavedellä – Koronan testaus- ja jäljittämisstrategia on muuttunut

Elisa Nuutinen

Elisa Nuutinen

Eilen Pielavedellä todettiin yhdeksän koronatartuntaa, tänään keskiviikkona kokoontunut Pielaveden epidemiavalmiusryhmä toteaa tiedotteessaan.

Viime viikon aikana Nilakan kunnissa on todettu yhteensä 27 uutta tartuntaa, niistä Pielavedellä 16, Keiteleellä muutama.

Tartuntaketjuja on useita.

Kysterin jäljittämis- ja testaamiskäytännöt ovat muuttuneet ja niissä on siirrytty THL:n ja sairaanhoitopiirin jäljitys- ja testauskäytäntöön.

Positiivisen koronatuloksen saaneille soitetaan ja heidät asetetaan eristykseen. Jäljitys ottaa yhteyttä koronapositiivisen perhe- ja lähipiirin ja heidät asetetaan karanteeniin, jos he ovat rokottamattomia.

Koronapositiivinen ohjeistetaan ottamaan itse yhteyttä altistamiinsa henkilöihin.

Lieväoireisia suositellaan tekemään kotitestejä, ellei kuulu vakavan koronataudin riskiryhmään. Positiivisen kotitestin jälkeen on tärkeää välttää vapaaehtoisesti kontakteja.

Kotitestin positiivinen tulos tulee varmentaa terveydenhuollossa tehdyllä testillä, jos on tarve saada virallinen eristyspäätös.

Kotitestin tulosten perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista.

Walk in -rokotuspäivä ilman ajanvarausta järjestetään Pielavedellä lauantaina 22. tammikuuta kello 9-15 terveysasemalla.

Kommentoi