Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Kesälehti 2022 vapaasti täältä!

Pieni ele -keräys äänestyspaikoilla

Vuodesta 1907 lähtien Suomen vammaisille ja sairaille apua tuonut Pieni ele -keräys on aluevaalien aikana äänestyspaikoilla.

Korona-aika on lisännyt erityisesti vammaisten ja sairaiden yksinäisyyttä, eristyneisyyttä ja pelkoja. Lahjoitusten avulla saadaan tuotua hyviä hetkiä arkeen esimerkiksi järjestämällä vertaistukea tai iloisia tapahtumia.

– Käytännön tasolla pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tulot voivat olla erittäin pienet ja lisäkuluja tulee lääkkeistä ja muista erityistarpeista. Myös pitkään sairastaminen voi aiheuttaa masennusta ja ahdistusta. Tällöin kaikki hyvät asiat tuovat arkeen pieniä parempia hetkiä, kertoo Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

Vapaaehtoisten lipaskerääjien avulla lahjoituksilla saatava apu menee perille ympäri Suomen. Kaikki lahjoitukset jäävät Suomeen ja niillä autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, vammaisia, sokeita, kuuroja, aivosairaita, lapsia, nuoria, aikuisia ja heidän perheitään.

Lahjoituksia käytetään myös apuvälineiden hankintaan, on sitten kyse happilaitteesta tai opaskoirasta sekä virkistykseen ja vertaistukeen, Mäntylä kertoo.

Aiemmin Vaalikeräyksenä tunnettu keräys on 115 vuotta toteutettu vapaaehtoisvoimin lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla. Lahjoitusten apu menee perille Pienessä eleessä mukana olevien 15 kotimaan vammais- ja terveysjärjestön kautta.