Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Kesälehti 2022 vapaasti täältä!

Poliisin tehovalvonta kohdistuu mopoihin myös Itä-Suomessa – "Tämä on kuuma peruna"

Poliisi valvoo tulevana viikonloppuna koko maassa mopoja ja muita kevyitä kaksi- ja nelipyöräisiä ajoneuvoja sekä niiden kuljettajia. Poliisi kohdistaa valvontaa kuljettajien kunnon ja ajokortin riittävyyden ohella ajoneuvojen kuntoon sekä liikennesääntöjen noudattamiseen.

Valvonta näkyy vahvasti myös Itä-Suomen maakunnissa.

– Keskitämme voimavarat nyt näihin kaksipyöräisiin. Niistä tulee paljon kansalaispalautetta. Häiriötä on niin paljon liikenteessä ja kylillä. Tämä on kuuma peruna, ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen poliisista kertoo.

Häiriöllä Pahkin tarkoittaa muun muassa sääntöjen noudattamatta jättämistä liikenteessä ja äänisaastetta eli niin sanottua rälläystä.

Nuoret ovat ikäluokkansa kokoon nähden yliedustettuina liikennekuolemissa ja loukkaantuneissa. Mopoilla ajetuissa kolareissa aiheutuu vuosittain muutama liikennekuolema ja noin 300 loukkaantumista

Otettaessa mopoautojen ja moottoripyörien kolarit mukaan vuosittain loukkaantuneiden määrä nousee lähelle tuhatta.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tuomo Katajiston mukaan nuorten liikenneturvallisuus on yksi keskeisistä poliisin liikenneturvallisuustyön kohteista ja viikonlopun valvonnalla pyritään vaikuttamaan nuorten käyttämien ajoneuvojen ja liikkumistapojen turvallisuuteen.

– Valvonnan toisena tavoitteena on vähentää häiritsevää ajoa ja melua asuinalueilla ilta-aikaan, Katajisto sanoo tiedotteessa.

Katajisto pyytää myös nuorten huoltajia ajoittain varmistamaan nuortensa menopelien turvallisuuden ja lainmukaisuuden.

–  Erityisesti jarrut ja valojen toiminta ovat tärkeitä turvallisuustekijöitä. Mopon aiheuttama voimakas ääni ja rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite ei ole lainmukainen.