Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Kesälehti 2022 vapaasti täältä!

Tänään sunnuntaina vietetään mikkelinpäivää - lapset huomioidaan erityisesti jumalanpalveluksissa

Nilakan seurakunnassa mikkelinpäivän perhemessut alkavat sekä Keiteleen kirkossa että Pielaveden kirkossa tänään sunnuntaina 2. lokakuuta kello 10.

Keiteleellä perhemessussa on mukana päivä- ja iltapäiväkerholaiset. Pielavedellä perhemessussa on laulamassa lapsikuoro.

Mikkelinpäivän perhemessun sanomana on "Olen turvassa Taivaan Isän suojassa".

Lapset otetaan huomioon erityisellä tavalla.

Jumalanpalveluksissa lauletaan tuttuja lastenvirsiä ja lapset otetaan huomioon erityisellä tavalla.

Mikkelinpäivää edeltää iltarukousviikko. Sillä halutaan nostaa esiin iltarukouksen merkitystä.

Iltaisin toistuvasti lausutuista rukouksista ja lauletuista lauluista voi muodostua sukupolvelta toiselle siirtyvä rauhallinen iltahetki nukkumaan mennessä.

– Itselleni lapsena silloin tällöin iltaisin vanhempani vuorollaan lauloivat Mä silmät luon ylös taivaaseen -virren. Se oli hetki, jolloin vanhempani antoivat minulle kaiken huomionsa. Toki muulloinkin, mutta se hetki tuntui erityisen pyhältä. Oli hienoa oppia virren sanat aikaa myöten itse ja laulella virttä milloin vain, kertoo Nilakan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Jaana Kiukkonen.

Kiukkonen jatkoi perinnettä omien lasten kanssa ja nyt mummona häntä on pyydetty osallistumaan mahdollisuuksien mukaan lapsenlapsen iltarukoushetkiin.

– Iltarukous on näin tärkeä osa sukupolvien ketjua. Se voi olla oman aikansa muotoinen, virsi, runomuotoinen rukous tai selkään piirrettävä rukous, Kiukkonen vinkkaa.

Lapselle säännöllinen iltarukous voi muodostua turvaa tuovaksi rituaaliksi. Iltarukous auttaa kokoamaan päivän tapahtumat ja rauhoittaa nukkumaan.