Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Kesälehti 2022 vapaasti täältä!

Vie tai hae: Heijastinpensaat "kukkivat" Pielavedellä lapsen oikeuksien viikolla

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14. – 20. marraskuuta. Teemaviikko huipentuu sunnuntaina lapsen oikeuksien päivään. Tänä vuonna valtakunnallisena teemana on lapsella on oikeus turvallisuuteen.

Pielaveden Pelastakaa Lapset ry haluaa omalta osaltaan nostaa esille lapsen oikeuksia koko toiminnassaan ja erityisesti teemaviikon aikana.

PeLan Pielaveden paikallisyhdistys toteuttaa kirkonkylän liikenneympyrän läheisyydessä, punaisen kunnantalon edustalla heijastinpuun. Sinne lapset voivat yhdessä perheiden kanssa tuoda ja sieltä hakea vapaasti heijastimia.

Lapsella on oikeus turvallisuuteen.

Kunnantalon päätyseinustalla olevien pensaiden oksilla heijastimet heiluvat maanantaista 14.11. sunnuntaihin 20.11. asti. Sunnuntaina lapsen oikeuksien päivänä yhdistys sytyttää keskustan liikenneympyrään ulkotulet kello 16.

– Näillä haluamme myös muistuttaa lasten oikeuksista.

Pielaveden Pelan myöntämäVuoden 2022 lapsellisin teko -diplomi julkistetaan ja luovutetaan saajalleen myöhemmin.

Valtakunnallisesti turvallisuusteema näkyy järjestöjen, valtion, kuntien, seurakuntien ja vapaa-ajan toimijoiden toiminnassa ja viestinnässä pitkin vuotta.

Sekä lapsen oikeuksien sopimus että kansallinen lainsäädäntö velvoittavat huolehtimaan siitä, että lasten on turvallista elää ja kasvaa.

Lasten ja nuorten turvallisuus muodostuu turvallisesta ympäristöstä, turvallisista ihmissuhteista ja omasta turvallisuuden kokemuksesta. Turvallisuutta voidaan edistää esimerkiksi lainsäädännöllä, liikennesuunnittelulla, perheitä tukemalla ja syrjinnän vastaisella työllä.