torstai 13.8.2020 Jesse

Asiaa läheltäsi

Pelastusaseman rakennustyöt ovat käynnistyneet Pielavedellä

Pielaveden pelastusaseman työmaata johtaa Juha Häkkinen. Etualalla Ilpo Niemi valmistaa harkkolaastia, takana pelastusaseman toimistorakennuksen perusmuuria muuraamassa Tommi Korhonen.

Uuden pelastusaseman rakentaminen on saatu alkuun Pielavedellä .

– Urakoiden kilpailutus tehtiin kevään aikana ja täytyy sanoa, että kiinnostusta urakointiin oli. Minun aikana Pielavedellä ei yhteenkään urakkakilpailuun ole tullut näin paljon tarjouksia, kunnaninsinööri Juha Vainikainen sanoo.

Tarjouksia tuli kaikkinensa yli 20.

Urakan toteuttaa rakentamisen osalta Savon Laaturakennus Oy. LVI ja automaatiourakan sai Pelvi Oy, sähköurakoitsijaksi valittiin Pielaveden Sähkötalo Oy.

Leasing-rahoituksella maksettavan pelastuslaitoksen rakentamiskustannukset ovat kokonaisuudessaan nyt reilu 2,5 miljoonaa euroa.

Kun pelastusaseman suunnitelmat olivat käsittelyssä vuosi sitten, rakentaminen palautettiin uudelleen valmisteluun. Silloin kustannusarvio oli 2,95 miljoonaa euroa, mistä sitä saatiin hinattua ensin 2,8 miljoonaan euroon ja nyt vielä siitäkin alaspäin.

– Kustannuksia saatiin alennettua pienentämällä rakennuksen pinta-alaa sekä muuttamalla runkorakenteita ja urakan sisältöjä, Vainikainen kertoo.

Ensi viikon Pielavesi-Keiteleessä pelastusaseman työmaata johtava rakennusmestari Juha Häkkinen kertoo rakentamisen aikataulusta ja edessä olevista haasteista. Häkkinen on lähtöisin Keiteleeltä.

Jätä kommentti

*