sunnuntai 31.5.2020 Helka, Helga

Asiaa läheltäsi

Pesästä eksynyt kalasääsken poikanen popsii kalaa ladossa

Tiistai-iltana löytynyt nuori kalasääski majailee nyt Pielaveden Lampaanjärvellä Jorma Jäntin huomassa.

Siinä se istuu rauhallisena pölkyn nokassa keskiviikkona puolenpäivän aikaan Jorma Jäntin ladossa Pielaveden Lampaanjärvellä. Edessä on haukifilettä ja särki.

– Kolme särkeä se on syönyt ja haukifilettä, Jäntti kertoo.

Palomiehet kävivät pelastamassa nuoren kalasääsken tiistai-iltana Pikontieltä Keiteleen Hamulanniemestä. Se oli istunut navetan katolla pari tuntia.

Pelastusoperaation jälkeen lintu toimitettiin Jäntille, joka on hoitanut nälkiintyneitä petolintuja ja muun muassa harmaahaikaraa aiemminkin.

– Ilmeisesti se on nälkiintynyt. Se ei ole saanut jostain syystä ruokaa. Hyvin näkyy syövän, ja siivet näyttävät olevan ihan hyvässä kunnossa.

Lintu on kuoriutunut vasta kesäkuussa. Kyseisen linnun rengasti 10. heinäkuuta Tapio Osala, joka oli ihmetellyt Jäntille keskiviikkoaamuna, miten nuori lintu oli selvinnyt noin kymmenen kilometrin päähän pesästään.

– Tähän aikaan sen pitäisi olla vielä pesällä, Jäntti sanoi.

Hän ei osaa kertoa petolinnun sukupuolta, mutta arvelee, että siipien mitasta sen varmaankin pystyisi jo määrittelemään.

– Kyllä se virkeä on. Minulla ei ole milloinkaan ollut kalasääskeä hoidossa, Jäntti mainitsi.

Varsin kookkaaksi kasvanutta lintua on tarkoitus ruokkia ainakin pari päivää. Jos kaikki sujuu hyvin, se yritetään viedä takaisin pesälleen luontoon.

Kommentit

  • Heini Wilander

    Toivotaan kaikkea hyvää sääksen hoitajille ja pelastajille. Komea sääksenpoikanen palaa kotiinsa hoidettuna ja pulleana. Toivottavasti emot ovat vielä pesällä.

  • Tapio Osala, sääksen rengastaja

    Olivat emot pesällä. Kaikki sujui hienosti. Suuri kiitos Keiteleen Palokunnalle ja Jorma Jäntille.

Jätä kommentti

*