torstai 8.7.2020 Turo, Turkka

Asiaa läheltäsi

Pielavedellä juhlittiin A-poikien SM-kultaa ja ykkössarjaan nousua

Tämän kauden sampolaismenestyjien tuuletukset. Edessä Ari Kumpulaisen valmentamia D-junioreiden aluepronssimitalisteja sekä taustajoukoissa Sergei Ivanovin luotsaamia A-poikien Suomen mestareita ja miesten ykkössarjaan nousijoita.

Lentopallokulttuuri elää ja voi hyvin Pielavedellä vaikka Sammon liigajoukkue sulautuikin viime keväänä yhdessä Leka Volleyn kanssa Savo Volleyn yhteistiimiksi. Sampo voitti tällä kaudella A-poikien Suomen mestaruuden ja nousi kokemuksen ja nuoruuden sekoittamalla miehistöllä ykkössarjaan. Pienenä pettymyksenä oli B-poikien jääminen mestarisuosikkina SM-finaalien viidenneksi.

Kaikkien joukkueiden yhteisenä nimittäjänä on jo kymmenen vuoden ajan Pielavedellä erittäin intohimoista ja laadukasta valmennustyötä juniorien parissa tehnyt Sergei Ivanov.
– Kerrassaan ihmeellinen mies. Joka vuosi hän kävelee mitali kaulassa vastaan liikuntahallilla, Pielaveden kunnanjohtaja Vilma Kröger suitsutti Ivanovin suurta merkitystä Sammon lentopallon elinvoimaisuudelle.

Pielaveden kunta luovutti mestaruusjuhlissa stipendit A-pojille ja ykkössarjaan nousseelle miesjoukkueelle sekä Itä-Suomen aluepronssia saavuttaneelle D-poikien porukalle.

Sammon junioripäällikkö Riitta Maininki muistutti juhlassa siitä, kuinka kovaa työtä joukkueurheilun pyörittäminen on nykyään maaseudulla.
– Pelaajat ovat liikuntaharrastamisen vähentymisen myötä tiukassa eikä taloudellisten ja henkilöstöllisten resurssien kasaaminenkaan ole kovin helppoa. Tarvitaan valmentajia ja talkooväkeä.

 

Jätä kommentti

*