torstai 8.7.2020 Turo, Turkka

Asiaa läheltäsi

Pielaveden pelastusaseman uudisrakentaminen lykkääntyy

Maanrakennustyöt Pielaveden pelastusaseman tontilla Pajatien ja Miilutien risteyksessä on tehty pitkälle, mutta rakennusta ei päästä vielä tekemään. Kuva: Teppo Komulainen

Pielaveden uuden pelastusaseman rakentaminen siirtyy ainakin ensi kevääseen, jolloin alkuperäisen suunnitelman mukaan piti olla jo valmista.

Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta on päättänyt, että hanke on kilpailutettava uudelleen, koska kustannukset ylittyvät alkuperäisestä 2,2 miljoonan arviosta. Toteutussuunnittelun ja tarjouskyselyjen jälkeen kokonaiskustannukset nousivat 2,95 miljoonaan.

Kunnaninsinööri Juha Vainikainen on pahoillaan hankkeen lykkääntymisestä. Säästövaatimuksissa kummeksuttaa se, että hanke on suunniteltu yhteistyössä käyttäjien eli nimenomaan pelastuslaitoksen kanssa.

Uusi kilpailutus on edessä talvella. Tavoitteena on, että rakentaminen pääsisi alkamaan ensi keväänä.

Pielaveden pelastusaseman tiloista noin 70 prosenttia tulee pelastuslaitoksen ja loput Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ensihoidon käyttöön.

Nyt pelastuslaitoksen henkilöstötilat ovat Opinportissa eli lukiorakennuksessa. Palokalusto on edelleen Pajatiellä sisäilmaongelmien vuoksi osin käyttökiellossa olevalla paloasemalla. Ensihoitajien asemapaikka on kirjastotalossa.

Jätä kommentti

*