maanantai 24.2.2020 Matti, Matias

Asiaa läheltäsi

Pielavesi–Nilakka-kalatalousalue aloittaa toimintansa

Pielavesi–Nilakka-kalatalousalueen järjestäytymiskokousta johti Seppo Pelkonen Pielavedeltä. Hänestä tuli uuden kalatalousalueen hallituksen varapuheenjohtaja.

Pielavesi–Nilakka-kalatalousalueen hallitukseen valittiin neljä edustajaa Pielaveden kalastusalueelta ja neljä Nilakan kalastusalueelta. Hallituksen puheenjohtajana aloittaa Pekka Tikkanen ja varapuheenjohtajana Seppo Pelkonen.

Käytännössä Pielaveden ja Nilakan kalastusalueet yhdistettiin. Uudessa kalastuslaissa on painotettu vaelluskaloja ja kalastuksen tarkoituksenmukaista järjestämistä. Nykyinen jako pohjautuu valuma-alueisiin hallinnollisten alueiden sijaan.

Vuoden 2020 loppuun mennessä on oltava valmiina kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelma, jossa määritellään raamit kalastuksen järjestämiselle kalatalousalueella.

– Aiemmasta poiketen käyttö- ja hoitosuunnitelma on osakaskuntia sitova, joten valmistelutyöhön toivotaan laajaa osallistujarinkiä niin vesialueen omistajien kuin käyttäjätahojenkin keskuudesta, kalatalousneuvoja Tommi Rautiainen Pohjois-Savon Kalatalouskeskuksesta sanoo.

Lisää aiheesta huomisessa Pielavesi-Keitele -lehdessä.

Jätä kommentti

*