maanantai 6.7.2020 Esa, Esaias

Asiaa läheltäsi

Sanataidetta ja kyläelämää on ohjelmassa viikonloppuna

Solja Krapu ohjaa runopajaa ja esiintyy Keiteleellä huomenna. Solja Kravun haastattelu löytyy tämän viikon paikallislehdestä. Kuva: Pauli Kallio.

Tulevana viikonloppuna vietetään Keiteleellä sanataidetapahtumaa. Tänään rap-artisti Niko Nova ohjaa tekstipajaa Nuokkarilla ja esiintyy liikuntahallissa. Lauantaina kirjailija Solja Krapu ohjaa runopajaa koulukeskuksella, non-stop-pajoissa on paikallisia ohjaajia. Pajat ovat kaikille avoimia.

Pajojen jälkeen lauantaina vietetään Sanoja-juhlaa, jossa esiintyvät muun muassa kirjailija Solja Krapu ja Savon murremestari Saara Koskinen.

Sanataidetapahtuman järjestävät Keiteleen kunta, Keitele-Seura ja Vuonamo-Viinikkala-Hemminki-kylätoimikunta.

Lauantaina on myös valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä. Aiempina vuosina tapahtumapäivänä on vierailtu kylissä paikan päällä, mutta tänä vuonna tapahtuma järjestetään verkossa.

Keiteleen ja Pielaveden alueelta mukaan ovat ilmoittautuneet Saarelan kulttuuriyhdistys sekä Pohjois-Pielaveden kylät ry. Pohjois-Savosta mukana on yhteensä yli 40 kylää.

Kylien some- ja verkkojulkaisuihin pääsee tutustumaan kylien Facebook-sivujen lisäksi Pohjois-Savon Kylien Facebook-sivuilla. Linkit kylien omiin kanaviin julkaistaan tapahtumapäivänä osoitteessa www.avoimetkylat.fi.

Jätä kommentti

*