keskiviikko 26.6.2019 Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere, Jeremias

Asiaa läheltäsi

Uimahalli-aloite tulossa käsittelyyn

Pielaveden kunnan päättäjät saavat todennäköisesti jo vuoden alussa käsiteltäväkseen aloitteen uimahallin rakentamisesta Pielavedelle.
Toive uimahallista on noussut esiin liikuntaraadilta, liikunta- ja vapaa-aikakyselystä, liikuntaryhmistä, vanhusneuvostosta, kuntoutus- ja liikunta-alan ammattilaisilta sekä kuntalaisilta.
Aloitteen ovat valmistelleet liikunta- ja vapaa-ajanohjaaja Tuula Moilanen ja fysioterapeutti Minna Jussila. Aloite tähtää siihen, että uimahalli rakennettaisiin vuonna 2025.
Perusteena on esitetty muun muassa terveyttä edistävät vaikutukset ja se, että uimahalli palvelee kaiken ikäisiä ja -kuntoisia kuntalaisia.
Nykyisellään esimerkiksi koululaisuinteja on järjestetty 1.-6.-luokkalaisille muutaman kerran vuodessa Iisalmen uimahallissa, ja Sydänyhdistys on järjestänyt sinne kerran viikossa uimahalliretken lähinnä eläkeläisille ja työ-ikäisille.
Kelan kuntoutettavat käyvät Siilinjärvellä Fontanellassa.

Kommentit

 • Oo mani mani..

  Mihinkä Panganrannan lomakoti, uimahalleineen jää?

 • Kai Kurki

  Luin ensin että tämä on aprillipila, mutta sitten tajusin ettei nyt ole se aika vuodesta. Kuten arvostamani isäni aina sanoi, ”Kaitsu ei se raha puissa kasva”. Nyt kannattaa palata matematiikan tunneille. Tässä tulee ihan lyhyt oppimäärä ja perustelut päälle, ettei tämä suunnitelma voi koskaan toteutua. Idea on hieno ja itse liikunnan ammattilaisena haluaisin myös asiaa kannattaa, mutta ottakaa nyt pää pois pensaasta.

  Vaikka tänne tulisi kunnalle lottovoitto ja pari miljoonaa laitetaan uimahallin rakentamiseen, niin sen ylläpitokustannukset on enemmän, kuin se että, jokainen halukas uimari viedään bussilla päivittäin uimaan. Aivan. Vaikka joka päivä.

  Bussikyyti uimareille Kiuruvedelle tai Iisalmeen maksaa 300-350 eur/reissu. Sitten maalataan tilanne, että joka päivä lähtee 2 bussia, toinen Kiuruvedelle ja toinen Iisalmeen. Kustannukset 600 eur/pv, viikossa 3000eur, kuukaudessa 12000 eur. Tällöin 500 ihmistä käy uimassa joka viikko. Loput meidän vajaasta 4000 asukkaasta ei edes halua joka viikko uimaan. Niin ja päälle saa tulla uimahalliliput jne kustannukset jää aina alle todellisen 10keur. Ja kyseisellä summalla ei uimahallia ylläpidetä vaikka siellä ei olisi ketään töissä.

  Bussilla ajellessa työllistetään yrittäjä, mikä olisi plussaa, uimahalli rakentamalla romutetaan kunnan talous. Näin pienellä kunnan populaatiolla ei ole mitään mahdollisuutta tähän.
  Tämä on niin järjetön ajatus, että minulla tulee itku. Älkää oikeasti kuluttako päättäjien aikaa tällaiseen hölynpölyyn. Kyllä ihmisiä voi liikuttaa ihan muutenkin.

  Vertailun vuoksi katsokaa onko vaikkapa Sastamalan kokoisella kunnalla uimahallia. Ei ole eikä taida tulla myöskään sinne.

  Hyvää Joulua ja menkää vaikka avantoon heräämään.

  Terveisin Kai Kurki, yrittäjä ja urheiluun erikoistunut fysioterapeutti

 • Anne

  Ehdottomasti. Kannatan uima hallia Pielavedelle. Keiteleellekkin sitä on toivottu mutta käydä voi sitten Pielavedellä uimassa. Talven aikaankin.

 • Juha

  Ihan oikeesti menkää polot järviin uimaan niitä riittää ja antakee rahat niitä oikeasti tarvitseville joita riittää.

Jätä kommentti

*