maanantai 6.7.2020 Esa, Esaias

Asiaa läheltäsi

Väärää rahaa liikenteessä

Itä-Suomen poliisi on saanut erityisesti kuluneen viikon ja viikonlopun aikana useita väärän rahan käyttöön liittyviä ilmoituksia.

Tietoon tulleissa tapauksissa rahajäljitelmiä on käytetty erityisesti pienissä ostoksissa kahviloissa, kioski -tyyppisissä palvelupisteissä tai matkalippujen lunastamisen tai matkustuspalvelujen käytön yhteydessä.

Maksuvälineenä käytetyt rahajäljitelmät ovat olleet kymmenen, kahdenkymmenen ja jopa viidenkymmenen euron setelien jäljitelmiä.

Itä-Suomen poliisilaitos pyytää toiminnanharjoittajilta ja heidän henkilökunnaltaan tarkkaavaisuutta heidän ottaessaan maksuvälineenä vastaan käteistä rahaa. Myös käteistä vaihtorahaa palveluntarjoajalta vastaanottavien asiakkaiden on syytä tarkastaa vastaanottamiensa setelien aitous.

Rahajäljennöksestä puuttuvat kaikki aidoissa seteleissä olevat turvatekijät. Rahajäljennös on kuitenkin käytännössä helpointa tunnistaa rahajäljennöstulosteessa olevasta tekstistä ”copy”, ”Prop copy” tai muusta vastaavasta merkinnästä.

Itä-Suomen poliisilaitos pyytää tekemään ilmoituksen hätäkeskuksen numeroon 112 mahdollisimman nopeasti tilanteista, joissa asiakas tarjoaa rahajäljennöstä maksuvälineenä, jotta rahajäljennöksen käyttäjien henkilöllisyys voitaisiin selvittää.

Jätä kommentti

*