torstai 8.7.2020 Turo, Turkka

Asiaa läheltäsi

Vikellystä sai kokeilla Prinssin selässä Wanhan Koulun Tallilla

Nelli Nuutinen valmistautuu Prinssin kanssa näyttämään, millainen asento on polvivaaka. Ohjaissa Wanhan Koulun Tallin yrittäjä Anne-Leena Pellikka.

Nilakan yhtenäiskoululla vietetään tällä viikolla monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikkoa. Viikon teemana on harrastukset.

Suuren suosion sai tänä aamuna vikellys, laji, jossa tehdään erilaisia voimisteluliikkeitä liikkuvan hevosen selässä.  Vikellystä päästiin kokeilemaan Hamulassa Wanhan Koulun Tallilla.

Tallin yrittäjä Anne-Leena Pellikka kertoi ensin hiukan lajista.
– Oikeassa vikellyksessä ei käytetä kypärää, se voi olla haitaksi joissakin liikkeissä kuten myllyssä, mutta turvallisuuden vuoksi meillä nyt käytetään. Tehdään sellaisia liikkeitä, jossa kypärä ei haittaa, Pellikka selvittää.

Ennen kuin koululaiset pääsivät kokeilemaan Prinssi-hevosen selässä vikellyksen perusistuntaa tai polvivaakaa, lämmiteltiin maneesilla sekä lasten että hevosen lihakset. Pellikka neuvoi lapsille venyttelyjä ja hevosen selkään nousemista.

Avustajana toiminut Nelli Nuutinen näytti vielä Prinssin selässä, miten liikkeet käytännössä tehdään. Sitten päästiin kokeilemaan. Ja kivaa oli, vaikka vähän jännitti.

Kaikkiaan tämän viikon aikana tarjolla on reilut 30 harrastusesittelyä, johon koululaiset eskarilaisista ysiluokkalaisiin pääsevät tutustumaan.

Jätä kommentti

*